Wie is Marcel-Jan?

Hallo.

Mijn naam is Marcel-Jan Krijgsman. En dit is mijn website.

Marcel-Jan in Venetië
Het beheren van Oracle databases is mijn werk en performance tuning en security zijn mijn specialismen. Sinds oktober 2012 werk ik bij Rabobank Nederland als Oracle database beheerder. Sinds 2015 ben ik Product Verantwoordelijke voor Enterprise Manager en andere beheertools.

Al sinds een jaar of tien ben ik geďnteresseerd in ruimtevaart en astronomie. Nog altijd blijf ik op de hoogte. In de avonduren schrijf ik soms blogposts op mijn weblog Mijn dosis Universum.

Sinds een paar jaar spreek ik op het Astroforum.nl weekend over een sterrenkundig onderwerp. Meestal over het ruimtevaartonderzoek aan de planeten. Sinds 2012 wordt ik ook gevraagd bij sterrenwachten om te spreken. Ook geďnteresseerd? Stuur dan een mail naar planeten@marcel-jan.eu.

En sinds een kort heb ik een nieuwe telescoop, een Celestron 11 met CGEM montering. Deze foto is nog gemaakt met mijn oude telescoop, een 200 mm Dobson:

De maan door mijn kijker
Tot dusver bijna allemaal linker-hersenhelft-materiaal, maar ook mijn rechter hersenhelft is geregeld actief. Ik kook graag en planten die ik op mijn balkon plant overleven geregeld de zomer. Het zijn overigens bijna allemaal planten waar iets eetbaars aan groeit: tomaten, courgette, aardbei en allerlei kruiden.

Om de vetten en koolhydraten, die in mijn maaltijden de revue passeren, te verbranden, sport ik regelmatig. Ik fitness (spinning) en fiets. Ik heb ook voor de achtste keer meegedaan aan de Trio Triathlon van Deil: dat is een kwart triathlon die je met zijn drieën doet. Ik heb steeds de 42 kilometer gefietst. Collega's hebben de 1 km zwemmen en 10 km lopen voor hun rekening genomen.
Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS