16 juni: Porticcio - Sartene
Na mijn corvee wist ik vanochtend net op tijd mijn tent neer te halen, in te pakken en op de fiets te springen. Nog maar even onderweg viel me op dat het
al verschrikkelijk warm was. Ik keek op mijn horloge: nog maar half tien! Dat kon wat worden. Toen kwam er een klim. Het was warm! Het was heet! Het was windstil! Halverwege kwam de Cycletours bus met een pitstop. Ik kreeg van Reindert een bekertje limonade in mijn handen gestopt, ik gooide het achterover en kreeg nog een banaan. Continué. In de afdaling hoopte ik af te koelen, maar daar weerhield een warme wind me afkoeling of hogere snelheden te bereiken. Nog een geluk voor een slangetje dat de weg overstak, want ik mistte op een haar na z'n staart.

Onderweg kwam ik Wim en Hanneke tegen en gedrieëen ploeterden we ons door de warme lucht. Uiteindelijk hielden we halt bij een terras voor Propriano. We bestelden salades en een grande bouteille d'Orezza. Die ging helemaal op. Bij Propriano gingen we het binnenland in richting Sartène, of beter, de camping in de buurt. Want gegeven de huidige temperatuur lieten de meesten van ons Sartène voor wat het was.

Trip: 68,2 km, netto tijd: 3 uur en 43 min.
Avg: 18,32 km/u, Max: 58,2 km/u


Vorige pagina Volgende pagina