11/12 juni: Gouda - Nice
Op 11 juni stond ik op Utrecht CS klaar om ik en mijn fiets in de Cycletours-bus te laden. Achttien uur later werd ik in Nice gedropt in de wetenschap dat de Corsican Ferry pas zeven uur later zou vertrekken naar Calvi. Alle tijd dus om Nice te gaan verkennen en ik had per slot toch een fiets bij me...

In eerste instantie ging mijn nieuwsgierigheid uit naar de 'ruimteschepen' die in de haven lagen afgemeerd. Al struinend langs de kade leerde ik dat staten als Panama en Malta kennelijk heel veel miljonairs voortbrengen. Wat ik ook niet wist, was dat Luxemburg kennelijk een zeehaven heeft. Hoe kun je namelijk anders dergelijke schepen buitengaats brengen?
 

Het citadel van Nice boodt een mooie gelegenheid om mijn beenspieren alvast een kleine waarschuwing te geven. Na een eerste kennismaking met hellend asfalt dit jaar kwam ik zwetend boven. Niet vergeefs, want heel Nice lag daar aan mijn voeten.

Onze veerboot naar Corsica was een van de nieuwere generatie katamaran-veerboten. Snel varen betekent ook snelle vaarwind. Al kijkend naar het naderende Corsica kon
je dus zo aardig uit je kleren waaien. Toch was het de moeite waard, want terwijl je Calvi nadert reist op de achtergrond Corsica's hoge gebergte op. En dan blijkt: Corsica is inderdaad een berg uit zee. Zeven uur 's avonds stonden we dan, na een reis van circa 30 uur, in Calvi, klaar om de volgende dag meteen de eerste etappe aan te vangen.


Vorige pagina Volgende pagina