22 juni: Corte - Calvi
Een flinke trip vandaag van 110 km naar de eerste camping. Reindert en
Richard hadden de dag ervoor de route al verkend en overwogen om kogelvrije vesten uit te delen. Een compleet met hagel doorzeefd verkeersbord dat zij onderweg waren tegengekomen vormde de aanleiding. Corsicanen reageren namelijk nogal alergisch op borden waarop Franstalige plaatsnamen staan aangegeven. Heel wat borden op het eiland zijn bekladderd of krijgen de kogel.

Eerst maar eens uit Corte zien te komen. Een eenrichtingsweg van de
verkeerde kant nemend, kwam ik uiteindelijk weer op de route uit. Soms raakte ik van de route af, hetgeen me op extra kilometers kwam te staan. Soms kom je al heel gauw te weten dat dit de route niet kan zijn. Bij Popalasca kwam ik opeens langs een vuilnisbelt. Het aardige van vuilnisbelten in Corsica, is dat er roofvogels, rode wouwen, jagen op de ratten die er struinen. Let op de kenmerkende gevorkte staart.

Nadat ik bij Popalasca weer de juiste route te pakken had, kwam ik ook het bewuste verkeersbord tegen, dat redelijk aan flarden geschoten was. Het zei: 'Welkom in Piedigriggio. Maakt u vooral gebruik van onze uitstekende bed & breakfast gelegenheden'. Tijd voor de foto-opdracht dus,waarvan hier het resultaat.

Na Ponte Lecchia ging het verder langs de Navaccia, een stroompje,
niet breder dan een boerensloot, dat kronkelend het landschap door gaat. Dit stuk was redelijk saai, afgewisseld door het zwerfafval dat hier en daar gedumpt was. Bij de klim naar de Col de Colombana begon het er pas weer op te lijken. De top biedt uitzicht over enkele kilometers naar de kust.

Vanaf Belgodere rijd je tientallen kilometers langs een berg richting Calvi, terwijl dat nog verbazend vlak is. Onderweg heb je een fraai uitzicht over de kust en de havenplaats I'lle-de-Rouse. De laatste kilometers naar Calvi gaan omlaag en niet te zuinig. Ik zag mijn kilometer naar de 50 km/u gaan, vlak voordat een insect mijn oog met uiterste precisie wist te raken.

Trip: 120,4 km, netto tijd: 5 uur en 37 min.
Avg: 21,4 km/u, Max: 53,8 km/u


Vorige pagina Volgende pagina