Noorwegen 2000

Vorige pagina Volgende pagina


Maandag 17 juli: Geilo - Tinn Austbygd

Ontspanning na weer 7 kilometer klimmen.


Voordat we echt op weg gaan, gaan we eerst nog eens shoppen om een leuk kadootje uit te zoeken. Tegen elven staan we daardoor pas weer op de trappers. Al gauw verschijnt een interessant verkeersbord dat vertelt dat er over 40 kilometer drie keer geklommmen moet worden (het bord vond ik nog terug op iemand ander's z'n Noorwegen fietspagina. Onderweg komen we een Noor tegen, waarvan Ronnie ons vertelt dat zijn fiets peperduur is. Hij heeft zin om hem in te halen. In de eerste klim gaat Ronnie voorbij, de tweede ik, daarna Ton en Astrid op de tandem en in de derde blijft hij helemaal achter.

Later volgt een vrij gelijkmatige klim van 7 kilometer. Op de top komen we Tessa en Adele tegen. We stoppen even om wat brood te eten, vlak bij een restaurantje. Als we later het restaurant voorbij zijn, is het bergmeer Sönstevatn te zien. Vrijwel totaal onaangeroerd ligt het er, er is niets wat het water in beweging brengt en daarom weerspiegelt het het landschap eromheen prachtig. Een paar kilometer verder zouden we ergens een tol tegen komen, maar die zien we nergens.
Het rimpelloze bergmeer Sönstevatn.


Vanaf het berggebied is het verder heerlijk afdalen. Vrijwel geen inspanning is nu nog vereist. Langs de weg stroomt ook een beek omlaag. In de beek liggen overal rotsen waarop je heerlijk kunt gaan liggen in de zon. Ton en Astrid raken we al vroeg kwijt, aangezien het afdalen met de tandem een stuk sneller gaat (het klimmen is daarentegen een stuk lastiger). Bij Tinn Austbygd, nog niet eens zo'n klein plaatsje, ligt de camping aan een bergmeer. Tessa vertelt wel 2 of 3 keer wat een leuke camping het is. Adele heeft voor marchmellows gezorgt, dus 's avonds gaan we een kampvuurtje maken. Dat valt nog helemaal niet mee, want alles is nog nat van de regen. Aan een paar Deense vakantiegangers vragen we hoe zij het toch voor elkaar gekregen hebben. 'Simpel, met dit' zeggen ze en ze tonen een fles spiritus. Als we er wat van mogen lenen lukt het ons uiteindelijk ook. Na een paar marchmellows kom ik er achter dat ze eigenlijk best wel goor zijn.Kampvuur aan het strand.


's Nachts slaap ik buiten (mijn tent) in een slaapzak op het strandje aan het meer. Met 92 kilometer achter de kiezen lukt het buiten slapen best.Vorige pagina Volgende pagina