Noorwegen 2000

Vorige pagina Volgende pagina


Dinsdag 18 juli: Tinn Austbygd - Skollenborg

Panorama over Tinnsjo en het Vestfjord.


Als ik mijn ogen open, zie ik weer het meer waaraan ik in slaap gevallen ben. Het valt me nog mee dat ik weinig gestoken ben, maar ik heb dan ook wel DATE gesmeerd. Al gauw is Adele bezig de beleving voor de buitenslapers compleet te maken met een ontbijtje op bed slaapzak. Dat is overigens geen gebruikelijke Cycletours service, voor je dat gaat denken.

Het is prachtig weer en de rit begint met een flinke klim. Eenmaal boven betrekt het en begint het te regenen. Niemand had er op gerekent en de meeste van ons hebben korte broeken aan. Drijfnat komen we aan op de soepstop. Daarna dalen we voornamelijk af. Met mijn huurfiets kan ik echter Ronnie en Ralph nauwelijks bijhouden. We komen aan in Kongsberg, zusterstad van Gouda. Hier komt elk jaar de kerstboom voor het Goudse marktplein vandaan. Na smakelijke hamburger verslonden te hebben, vervolgen we weer de weg, alleen na een aantal rotondes zijn we het spoor van Skollenborg even kwijt.Een meditatief moment voor Henri. Het is prachtig weer, maar er doemt een onweerswolk (cumulonimbus) op.


Als we Skollenborg toch gevonden hebben, blijkt de camping nog best ver van het dorpje te liggen. Het weer is echter weer prima, zon en een blauwe lucht. 'Dit is de eerste mooie avond sinds 16 mei', vertelt de campinghoudster, die een camping op een groen grasveld van haar boerderij heeft. De meesten nemen het er dan ook van en gaan zonnen. Terwijl ik zo een boekje lig te lezen, zie ik een driehoekige wolk opdoemen, die lijkt op een Star Destroyer uit Star Wars. Ik schat in dat het een onweerswolk is en inderdaad, een tijdje later staan we samen onder de luifel te kijken naar de stortregen. Weer later verschijnt de regenboog en wordt het langzaam droog.Een regenboog op de camping (er was zelfs een dubbele regenboog te zien.


's Avonds biedt de boer ons aan om te slapen in de rode boerderijschuur als we niet zullen roken. Zo hoeven we onze tenten niet op te zetten. Op de begane grond van de schuur liggen allerlei landbouwwerktuigen en losse onderdelen van motors en dergelijke. De eerste verdieping is de hooizolder en daar is plaats voor onze slaapzakken. Het is droog, maar niet dicht, want je kunt er het licht door de kieren zien. Slapen doe ik er best, maar de muggen krijgen me ditmaal te pakken. De kilometerteller staat vandaag op 100 km.


Vorige pagina Volgende pagina